Az alföldi anyakönyvek indexelésének folyamata jelenleg is zajlik, folyamatosan bővül az újonnan indexelt egyházközségek adataival. Most készítjük elő Szarvas, Békéscsaba (katolikus) és Pivnica egyházak indexelt állományainak közzétételét.

Keresés a mátrix indexben 

Az index az Alföldi települések közül, az eddig feldolgozott anyakönyveket tartalmazza. Ezek többnyire egyházi anyakönyvek, kiegészítve a részben feldolgozott, elérhető állami anyakönyvekkel. Ezt a mutatót kiegészítik még azok a szlovákiai települések evangélikus egyházközségeinek feldolgozott házasságkötési és elhalálozási nyilvántartásai, ahová a háború után az Alföldről szlovákok költöztek.

Vezetéknév-előfordulások keresése

Itt lehet keresni a kiválasztott vezetéknév előfordulását az egyes regiszterekben, amelyek indexe elérhető.

 Temetők

Az eddig lefényképezett és feldolgozott temetők síremlékeinek adatait tartalmazza (Tótkomlós, Ambrózfalva, Nagybánhegyes, Pitvaros, Csanádalberti), valamint számos szlovákiai és határon túli temetőt ahová az alföldi szlovákok leszármazottjai vannak eltemetve.

Néhány statisztika:

Nyilvántartási rekordok száma évenként

Mátrix rekordok száma indexelők szerint

  

Hasonló projektek

Magyar Családtörténet-kutató egyesület (MACSE)

A egyesület az egykori magyar királyság anyakönyveinek indexelését tűzte ki célul. Az adatbázisuk jelenleg több millió rekordot tartalmaz.

Pivnica anykönyvei
Az mutató cca 1790 óta tartalmazza a Pivnica feldolgozott nyilvántartásait.

A Magyarországi Evangélikus Egyház anyakönyvvezetője(az oldal jelenleg nem működik)
A Magyarországi Evangélikus Egyház 2014-ben megkezdte anyakönyveinek digitális nyilvántartását. Ez a projekt jelenleg több mint 800 000 szkennelt oldalt kínál a magyarországi evangélikus egyházközségek anyakönyvéből.

A Szerbiai Evangélikus Egyház átvizsgált anyakönyvei
Szerbiában is az Evangélikus Egyház megkezdte anyakönyveinek központi digitalizálását. Jelenleg ez a projekt 8 egyházközségből kínál áttekinthető anyakönyveket.